HIV-testen door heel de stad: ‘Resultaat binnen een minuut’

Verschillende organisaties slaan deze week de handen in een om Amsterdammers te laten testen op HIV. Op meerdere plekken in de stad zijn gratis testpunten geïnstalleerd.

Verschillende organisaties slaan deze week de handen in een om Amsterdammers te laten testen op HIV. Op meerdere plekken in de stad zijn gratis testpunten geïnstalleerd.

Die staan bijvoorbeeld bij het stadsdeelkantoor in Zuidoost en bij de GGD bij het Weesperplein. ‘Het is een hele simpele test, met heel snel resultaat’, zegt arts Menne Bartelsman. ‘Ik heb eigenlijk maar een prikje nodig en een druppeltje bloed. Vervolgens met dat druppeltje bloed kan ik met deze test het resultaat binnen een minuut zien.’

Erik Ploeg is sinds februari besmet met HIV en liet zich testen toen hij vermoedde dat hij het virus had. ‘Wat ik vaak hoor om me heen is dat mensen het vaak toch nog wat lastig vinden om zich te laten testen. Omdat ze bang zijn voor de uitslag en de gevolgen. Ik wil vertellen dat dat helemaal eigenlijk niet meer hoeft. Ik slik nu een pil per dag en eigenlijk ben ik weer helemaal gezond.’
Ready More at: http://www.at5.nl/artikelen/150122/hiv-testen-door-heel-de-stad-resultaat-binnen-een-minuut

Accept